Henrik Tidefjärd er eier av Berlinagenten, en prisvinnende turoperatør for luksusopplevelser i Berlin. Her er noen av hans favoritter og skjulte skatter i Berlin.

IPSE, en av de hotteste klubbene i Berlin.

Henrik og hans fargerike guide-team, med sterke personligheter som hentet ut fra en Almodóvar film, vet å kople deg på Berlins hippe, trendye og historiske scene. Madonnas datter Lourdes og sangeren Adele er bare noen av de internasjonale kjendisene som har vært med på hans private turer. Her er noen av hans favoritter og skjulte skatter i Berlin:

Berlins hippeste nattklubber?

Berlin tilbyr over 200 klubber, vi vet ikke en gang hvor mange, men jeg er stor fan av IPSE. Denne klubben er en rå blanding av containere, trevegger og barbåser. Dansegulvet innendørs er omkranset av en balkong hvor du får et fint overblikk over klubben, nesten som en katedral.  Under sommermånedene kan du danse under trærne utenfor eller nyte en øl ved elvekanten i det solen står opp om morgenen. Vil du besøke en chic klubb hvor dresskoden tilsier høye hæler og dress er 808Berlin å anbefale. Berlins scene er generelt mer undergrunn, liberal og «dress down to impress» og det finner du på enten Griessmühle eller Berghain.

808 Berlin

808 Berlin, en litt mer chic klubb.

Beste sted å spise?

Noen ganger liker jeg å legge igjen sneakersene hjemme og «dress up to impress» som i Stockholm eller New York. Mitt favorittsted siden 2017 er det veldig elegante spisestedet Ceccioni’s  i Soho House bygningen. I løpet av uken har de en fantastisk lunsj meny, i helgene serverer de brunch og hver kveld tilbys Fine Dining. Ikke bli overrasket hvis du ender opp med å sitte ved siden av en kjent Hollywood skuespiller eller en rockestjerne. Andre gode spisesteder er for eksempel Orania.berlin, Golvet, Spindler-Berlin, Eins44 & Mine Restaurant.

Les også: Våre hotellanbefalinger i Berlin

Restaurant Ceccioni's i Berlin

Dress up to impress på restaurant Ceccioni’s.

Vabali spa i Berlin

Vær obs på at du ikke trenger badebukse på Vabali spa.

Hva anbefaler du å gjøre i Berlin?

Ibiza og Bali er nærmere en du tror! Berlinerne elsker å sole seg, svømme, arrangere ville poolparties eller å slappe av med en spa behandling, så ikke gå glipp av Haubentaucher om sommeren eller Vabali året rundt.

Hvilke guidede turer anbefaler du?

Hvilken som helst av våre tematiserte turer er den beste måten å bli kjent med Berlin på. Vi dekker alle typiske Berlin temaer fra Gourmetturer og «Berlin by night», til graffiti workshops og kunstturer. Sjekk Berlinagentens utvalg av guidede turer her.

Skjulte perler turistene ikke må glipp av?

Hvis jeg ønsker å unngå turistfellene og byens stress besøker jeg noen av de mindre kjente bydelene i Berlin. Jeg anbefaler et besøk til den imponerende designbutikken i en Gründerzeit Villa. Når du går ned disse gatene vil du snart forstå hvordan de rikeste familiene, de kjente menneskene og diplomatene bor i Berlin –  i små slott, store villaer og moderne bauhaus hus. Andre gode alternativ er Markthalle Neun, TürkenmarktKleine Nachtrevue og Berliner Unterwelten.

De beste museumer og gallerier?

Et virkelig mesterverk er Neues Museum hvor du finner en stor samling av egyptisk kunst og en byste av dronning Nefertiti. Museet var stengt i begynnelsen av andre verdenskrig og ble ødelagt under bombingen av Berlin. Etter en stor gjenoppbygging ledet av den engelske stjernearkitekten David Chipperfield åpnet det dørene i 2009. Hvordan han bevarte bombe- og kulehullene, gammel og ny arkitektur, veggmalerier, buede tak og fresker er fantastisk!

Andre gode alternativer: Museum der Dinge, Berlinische Galerieme Collectors Room Berlin og Sammlung Boros.

For mer informasjon om nye og spennende steder i Berlin, besøk gjerne Berlinagentens hjemmesider.

 

Støtt oss - benytt våre partnere