På Plaça Sant Augustí, en litt bortgjemt plass bare en liten avstikker fra La Rambla, ligger sjarmerende Rita Blue. Her fins en veldig hyggelig uteservering, som blir pyntet med levende lys når mørket faller på.

Rita Blue i Barcelona

Interiøret er fargerikt og lekent, men om temperaturen tillater det, er det på den sjarmerende uteplassen man vil sitte. Som på mange andre restauranter i Barcelona koster det litt ekstra å sitte ute, men det er verdt pengene.

Menyen er en slags fusjon mellom Mexico og middelhavslandene, de kaller det Mexiterranean. Velg mellom tapas/mezes eller større hovedretter, Mexiterranean style all over the place. Maten er ujålete, men smakfull og delikat. Akkurat slik den skal være når man er ute med gode venner, og det er selskapet og ikke maten som er kveldens hovedingrediens.

Og når man er ferdig med maten går man ikke hjem, men blir sittende og prate og drikke Rita Blue’s berømte cocktails. Og kanskje prøve en ekstra dessert eller to.

Veganvennlig

Her er også en egen meny for veganere, basert på 100% økologiske råvarer. De har også økologisk rød- og hvitvin og spennende juicer av frukt og grønnsaker.

Rita Blue er kanskje ikke stedet for de helt spesielle anledninger, men passer glimrende for en morsom kveld med lave skuldre og gode venner.

Deilige retter hos Rita Blue i Barcelona.

Enkle og deilige retter hos Rita Blue.

God stemning på uteserveringen hos Rita Blue i Barcelona.

God stemning på uteserveringen hos Rita Blue.

Støtt oss - benytt våre partnere