Der Bergen kalles byen mellom de 7 fjell, kalles Lisboa byen med de 7 åser. Eller The city of seven hills som den (noe kulere) kalles på engelsk.

Utsikt fra Castelo de São Jorge i Lisboa

Utsikt fra Castelo de São Jorge

Lisboa har ikke fjell som Ulriken eller Rundemanen, men har flere høydedrag som gir deg muligheten til å se byen fra et fugleperspektiv. Ta deg gjerne en kveldstur til noen av disse utsiktspunktene. Lisboa kommer virkelig til sin rett i det solen senker seg ned over elven Tejo og himmelen blir fargesprakende rød, rosa, oransje og gul. Her er våre tips til de beste utsiktspunktene i Lisboa:

Castelo de São Jorge

Denne mektige åstoppfestningen er verdt et besøk i seg selv, ikke minst hvis du er interessert i Lisboas historie. Men det er utsiktene fra festningsvollene vi er ute etter her. I ly av pinjetrærne som omgir festningsvollen får du vidstrakt utsikt utover bydelen Baxia, elven Tejo,  med den flotte brua Ponte 25 de Abril, og høyblokkene i den nye bydelen.

Elevador de Santa Justa

Denne hengslete smijernsheisen ble skapt av Raul Mésnier, Gustav Eiffels lærling. Den ligger godt synlig i en sidegate fra hovedgaten Rua Augusta. Vi sier det med en gang: Hvis du absolutt ikke må ta heisen, ikke gjør det! Det er som oftest lange køer og selve heisopplevelsen er ikke så mye å skryte av. Det finnes andre og bedre alternativ som du kan lese om her i vår artikkel om Lisboa.

Utsikten fra plattformen på toppen er derimot formidabel: fra Rossio og Chiado til katedralen Sé de Lisboa og Igreja de São Vicente de Fora. Ønsker du å nyte utsikten utover kvelden, er det en kafé og snackbar på toppen.

Miradouro da senhora do monte

Dette er Lisboas høyeste utsiktspunkt, og samtidig en av de minst kjente. Årsaken til det er at den ligger litt utenfor bykjernen og det krever gode ben for å komme seg dit. Men utsikten er verdt strevet! I ly av pinjetrærne får du 250 graders utsikt over byen, fra Castelo de São Jorge til Ponte 25 de Abril som krysser elven i vest.

Miradouro da Graça

Rett ved Graça kirken, som er en av de eldste i Lisboa, ligger denne fantastiske terrassen. Dette er stedet de lokale elsker å henge på sene sommerkvelder for å nyte solnedgangen og en kald drink. Utsikten mot slottet, elven og Ponte 25 de Abril er, som amerikanerne sier det, breathtaking.

Largos de la Porta del Sol

Hvis du skulle være så heldig å få en plass på trikk 28, er dette et stoppested du bør notere deg. Her er det fantastisk utsikt over de røde hustakene i Alfama og Graça, tvillingtårnene til Igreja de São Vicente de Fora og den elfenbenshvite kuppelen til Panteão Nacional.

Fra Portas do Sol café kan du nyte en drink og se på når de enorme cruiseskipene ankommer Lisboa og legger til kai.

Miraduro de Santa Catarina

For de lokale er dette utsiktspunktet mest kjent som Adamastor utsiktspunkt. Dette vakre utsiktspunktet kommer virkelig til sin rett på kvelden, i det solen setter i vest og både Ponte 25 de Abril broen og Kristus statuen speiles i elven Tejo.

Vi anbefaler å kjøpe seg en kaffe i kiosken, finne en plass på marmorbenkene og nyte stemningen sammen med de lokale.

Rooftop Bar

Som Elevador de Santa Justa er ikke dette et naturlig utsiktspunkt. Men takbaren på toppen av Hotel Mundial må nevnes. Her får muligheten til å nyte fantastisk 360º utsikt over byen, mens du smaker deg igjennom portugisisk tapas og nyter en drink. Et sted for å «chille ut» etter en lang dag på oppdagerferd i byen.

Støtt oss - benytt våre partnere