I Bucuresti kom vi tilfeldigvis over denne utrolig kule gastropuben. Vi hadde bare lyst på noe å drikke en kveld, og dette var det første og beste vi fant. Og det viste seg virkelig å være et funn.

Baren i Distrikt 42 i Bucuresti

Jeg lærte et nytt ord denne kvelden: steampunk. Denne stilretningen er altså en slags science fiction basert på gammel teknologi som dampmaskiner, luftballonger og forskjellig mekanikk og teknikk fra 1800-tallet. Distrikt 42 er full av strålende eksempler på denne stilarten.

Men Distrikt 42 er jo ikke et museum, det er jo først og fremst en gastropub. Her serveres enkle, men meget gode retter, smakfullt anrettet som små kunstverk på tallerkenen.

Prisene er noe helt annet enn vi er vant til her hjemme. En long drink koster 40 kroner, en cocktail rundt 50, øl fra 18 kroner, kaffe omtrent 20, eller bare en cola til 14 kroner. Er du sulten får du frokost til 30-40 kroner, til middag får du de fleste hovedrettene til 80-100 kroner, eller en dessert til 35. Det er så billig at det bare er gøy når regninga kommer.

Baren i Distrikt 42 i Bucuresti

Baren i Distrikt 42.

Utendørskonsert på Distrikt 42 i Bucuresti

I sommerhalvåret arrangeres det utendørskonserter.

Brukskunst på toalettet på Distrikt 42 i Bucuresti

Brukskunst på toalettet. Foto: Sveinung Berntsen

Flygende sykkel på Distrikt 42 i Bucuresti

I taket henger denne flygende sykkelen.

Prøv Distrikt 42 for en morsom kveld med mye visuelle inntrykk og god mat og drikke. Et perfekt sted for å henge med gode venner.

Les også: Kontraster i Bucuresti

Støtt oss - benytt våre partnere