Middelhavet huser noen av de flotteste byene i verden, der turismen er stor og sentral. Det er kanskje ikke så rart, for hvem vil vel ikke drømme seg bort på en nydelig gresk øy, eller vandre gatelangs i Italias vakre byer? Her skal vi ta en titt på 5 byer det er verdt å se […]

5 byer verdt å se ved Middelhavet

5 byer verdt å se ved Middelhavet

Middelhavet huser noen av de flotteste byene i verden, der turismen er stor og sentral. Det er kanskje ikke så rart, for hvem vil vel ikke drømme seg bort på en nydelig gresk øy, eller vandre gatelangs i Italias vakre byer? Her skal vi ta en titt på 5 byer det er verdt å se ved Middelhavet.

Valletta, Malta

Vi starter med et lite land, nemlig Malta! Hovedstaden Valletta er en av de mange flotte byene som ligger ved middelhavet, og som egner seg godt til feriedestinasjon. Den lille øyen rommer flere vakre byer der du kan oppleve både sol og varme, shopping og bading. Hvis du lengter til en kombinasjon av kultur, historie, kulinariske opplevelser og vakre strender så kan du reise til Malta i sommer.

Barcelona, Spania

Det er nesten umulig å snakke om Middelhavsbyer uten å nevne Barcelona. Dette er en livlig og kulturell by med mange severdigheter, som Sagrada Família, Park Güell og den olympiske havnen. Byen har også mange restauranter, kafeer, barer og nattklubber, samt vakker arkitektur og strender. Barcelona er virkelig en by som har alt, og som egner seg godt for både by- og strandferie.

Napoli, Italia

I Napoli kan du ha gleden av å se mange severdigheter, som Pompeii, Herculaneum og det historiske sentrum. Byen har også en rik kulturarv, med mange museer, kunstgallerier og konserter, samt vakre strender og en kjent matkultur. Det er altså både et sted for de som vil oppleve kultur, men også for de som gjerne kunne tenke seg en skål med autentisk, Italiensk pasta!

Cannes, Frankrike

Hvis du vil reise til et sted der luksus, fest og god feriestemning står i fokus, så er Cannes stedet for deg. Denne fantastiske perlen på den franske rivieraen er kjent for å ha høy party faktor, men det er også rom for roligere ferier på stranden eller på en koselig restaurant. I nærheten ligger byer som Monte Carlo og Juan Les Pins som er verdt å besøke på turen.

Dubrovnik, Kroatia

Kroatia er en av de mange gode stedene i Middelhavet for vakre strender og krystallblått hav. Dubrovnik er et eksempel på en slik by, og en som bør besøkes om man lengter til sol og varme. Når kveldsroen senker seg i byen blir det en helt fantastisk stemning, og du kan sitte og nyte et deilig måltid på en av de mange restaurantene ved havnen i fred og ro.

Støtt oss - benytt våre partnere